Kabeyi Görünce Okunacak Dua

Kabeyi Görünce Okunacak Dua

اللَّهُمَّ زِدْ َهذاَ الْبَيْتَ تَشْرِيفاً وَ تَعْظِيمأً وَ تَكْرِيماً وَ مَهاَبَـةً وَ بِرّاً وَ إِيماَنـاً. وَ زِدْ مَنْ عَظَّمَهُ وَ شَرَّفَهُ وَ كَرَّمَهُ مِمَّنْ حَجَّـهُ أَوِ اعْتَمَرَهُ تَشْرِيفاً وَ تَعْظِيمأً وَ تَكْرِيماً وَ بِرّاً وَ إِيماَنـاً.

 اللَّهُمَّ إِنىِّ عَبْدُكَ وَ زاَئِرُكَ وَ عَلَى كُلِّ مَزُورٍ حَقٌّ وَ أَنْتَ خَيْرُ مَزُورٍ فَأَسْأَلُكَ أَنْ تَرْحَمَنِى وَ تَفُكَّ رِقَبَتىِ مِنَ النّـاَرِ.

 

 “Allah’ım! Bu mübarek Beyt’in, şerefini, azametini, keremini, heybetini, hayr ve salâhını, iman nurunu ziyade eyle.

Hac ve umre niyetiyle ona yönelip gelen, onun azametini, şerefini, keremini idrak edenleri de şerefli kıl, azametini, keremini ziyade kıl, hayr ve hasenâtını, iman nurunu çoğalt…

Allah’ım! Kulunum, ziyaretçinim! Ziyaret edenin ev sahibi üzerinde hakkı vardır. Sen ziyaret edilenlerin –şüphesiz- en hayırlısı, en cömerdi ve lütufkârısın. Senden, rahmetini esirgememeni, boynumuzu Cehennem ateşinden âzâd eylemeni niyaz ediyorum.

 

Bu duânın ardından, İslâm âleminin vahdeti, kardeşlik bağları ile birbirlerine kenetlenmesi, izzet bulması, nusreti için ve bütün mü'min kardeşlerini, akraba ve yakınlarını düşünerek gönülden duâlar eder.