En ucuz Umre Fiyatları

En ucuz Umre Fiyatları

2020 yılında da bir çok umrecimizin merak ettiği en ucuz umre turları  fiyatları hangi acentede sorusunun cevabı olmaktan kıvanç duyarız. 


Umre nedir nasıl yapılır, hac, hacı olma, hac hakkında bilgiler, ümre, sünnetler, sünnet nedir,ihram, ihram nasıl giyilir, kabe tavaf, dini günler, dini geceler, evliyalar


Umre Nedir?


Umre, belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girdikten sonra, tavaf ederek Kâbe’yi ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadettir.


Hacca "Hacc-ı Ekber" (büyük hac) , umreye de "Hacc-ı Asgar" (küçük hac) denir.

Umre kelimesi, ziyaret etmek anlamina gelmektedir. Dini bir terim olarak umre, "Belirli bir zamana bagli olmaksizin ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasinda sa’y yapmak ve tiras olup ihramdan çikmaktan” ibarettir.

Umrenin iki farzi vardir: Ihram ve tavaf. Bunlardan ihram sart; tavaf, rükündür. Vacipleri ise sa’y ile tiras olup ihramdan çikmaktir. Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir.


Umrenin Fazileti


Umrenin pek çok fazileti vardir. Özellikle Ramazan ayinda yapilan umrenin sevabi pek çoktur. Hz. Peygamber umre hakkinda söyle buyurmaktadir : "Umre, diger bir umre ile arasindaki günahlari siler" "Ramazanda yapilan umrenin sevabi bir haccin sevabina denktir."

Umrenin Zamanı


Umre için belirli bir zaman yoktur. Her zaman yapilabilir. Ancak, Arefe günü sabahindan bayramin dördüncü günü aksamina kadar yapilmasi mekruh görülmüstür.


Umrenin Yapilisi


Umre yapmak isteyenler, gerekli hazirliklari yaptiktan ve iki rek’at ihram namazi kildiktan sonra, "Allah’im! Senin rizan için umre yapmak istiyorum. Bunu kolaylastir ve kabul eyle" diye niyet edip "telbiye" söyleyerek ihrama girerler. Bu sekilde ihrama girdikten sonra Kâbe’yi usulüne göre tavaf ederler. Nihayet Safa ile Merve arasinda sa’y yaptiktan sonra tiras olup ihramdan çikarlar. Böylece umre tamamlanmis olur. Umrenin ihramina, bu kitabin "Ihrama Girmek" konusunda belirtildigi sekilde girilir. Umrenin tavafi, sa’yi ve tiras olup ihramdan çikilmasi da yine bu kitabin, "Tavafin Yapilisi" ve "Sa’yin Yapilisi" ile "Tiras Olup Ihramdan Çikmak" konularinda tarif edildigi sekilde yapilir.